Soittamaan ukulelea!

150 opetusvideota ukulelelle

Oletko haaveillut ukulelen soitosta? Omistatko jo ukulelen, mutta et ole oikein päässyt alkuun? Onko ukulelen osto mielessä? Kokosimme tähän ukulelea käsitteleviä kursseja ja muun hyödyllisen materiaalin.

Tämä Rockwayn opetusmateriaaleista koottu pieni paketti sisältää yhteensä noin 150 opetusvideota ja tunteja ja tunteja oppimateriaalia. Kannattaa ottaa huomioon, että tämä kaikki edustaa vain jäävuoren huippua tarjonnastamme. Koko 5500 oppitunnin kirjastomme on nähtävissä Rockwayn asiakkaille, mutta voit kokeilla palvelua ilmaiseksi alla olevasta linkistä:

KOKEILE ILMAISEKSI

Kokeilujakso on täysin maksuton ja sitoumukseton. Sinulta ei vaadita maksutietoja, eikä tilaus aktivoidu automaattisesti kokeilun jälkeen.

Vinkkejä ukulelen hankintaan

Ukuleleperheeseen kuuluu tavallisimmillaan kolme jäsentä; sopraano, konsertti ja tenori.

Sopraano-ukulele on normaaleista ukulele-tyypeistä pienin. Se soveltuu lyhyen mensuurinsa (soivan kielen pituuden) ja pienen kaikukoppansa vuoksi parhaiten lähinnä strummaten tapahtuvaan soittoon. Soitettujen nuotin kesto (eli sustain) on varsin lyhyt, joten niitä pitää jatkuvasti soittaa, että ääntä kuuluu. Sopraano viritetään yleensä D-vireeseen.

Konsertti-ukulele viritetään useimmiten C-vireeseen. Kooltaan se on sopraanon ja tenorin välissä.
Konsertti-ukulele sopii sekä pikkaus- että strummaustyyliseen soittoon.

Tenori-ukulelessa on selkeäsi suurempi kaikukoppa ja siis suurempi ääni. Siinä käytetään monesti ns. low g -viritystä. Pidemmän mensuurin myötä tenori-ukulele sopii hyvin erityisesti pikkaukseen.

Monet ukulelen ammattilaiset soittavat konserttimallilla ja se on mielestämme paras vaihtoehto myös ensimmäistä ukuleleaan hankkimassa olevalle.

Kaikista halvimmat ukulelet (alle 30€) ovat toki hyviä soittimia aloittaa, mutta halvoissa ukuleleissä harvoin pysyy vire. Näitä soittimia saa siis jatkuvasti virittää, jotta ovat vireessä. Motivaatio voi tästä johtuen helposti lopahtaa koska virittimen on jatkuvasti oltava käytössä. Kielet siis löystyvät helposti.

Ukulelen alkeet

Tässä on kaksi ensimmäistä kurssia, joista kannattaa lähteä liikkeelle. Ohessa kurssien nimet ja niiden tärkeimmät opit. Ukulelen alkeet -kurssilla käydään heti virityksen ja perussointujen kimppuun. Ukulelen pikakurssilla syvennytään itse soittimeen, eri virityksiin ja tekniikoihin.

Hyppää kurssille

Kurssissa opit:

  • helppoja sointuja ja sointuvaihdoksia
  • helppoja komppeja
  • säestämään kappaleita

Hyppää kurssille

Kurssissa opit:

  • Soittoasento
  • Polkkakomppi
  • Leirinuotiokomppi
  • Hiturikomppi
  • Tumps-komppi
  • Valssikomppi

Kyseisillä kursseilla opit perusasiat ukulelen soittamisesta. Muista, että oikotietä oppiin ei ole, vaan ota harjoittelusta rutiini. Jo 10 minuuttia päivässä riittää ottamaan asioita haltuun ja oppimaan uutta, kunhan sen tekee säännöllisesti. Jos esimerkiksi päivittäin katsot uutisia, ota ukulele samaan aikaan syliisi ja harjoittele. Mielikuvaharjoittelut ovat myös tehokas tapa käydä esimerkiksi sointuja läpi.

Sitten…

Kun perusasiat ovat hallussa voit jatkaa eteenpäin hieman vaativimmille kursseille valikoimassamme.

Ukulelen jatkokurssi 2 -kurssi syventää oppeja ykköskurssista. Uutuutena käydään läpi mm. komppaustekniikoita, barré-sointuja, melodiasoittoa ja näppäilytekniikoita.

Ukulelen pikakurssilla käydään läpi erilaiset viritykset ja kielityypit. Myös molempien käsien tekniikoita syvennetään, kuten pikkaustekniikkaa.

KOKEILE ILMAISEKSI

Melodiasoittoa ukulelella -kurssi on uusin kurssimme ukulelelle. Kurssilla keskitytään täysin melodiasoittoon monipuolisen kappalevalikoiman avulla. Kurssi ei välttämättä edellytä aikaisempaa soittokokemusta ja kurssin harjoituksia voi käydä samaan aikaan läpi muiden ukulelekurssien rinnalla.

E-Kirjamme

Olemme tehneet ukulelen alkeista myös e-kirjan. Kyseisessä kirjasessa on koottu ukulelen alkeita pähkinänkuoreen, jonka voi tulostaa vaikka mukaan mökille, mikäli internet on ulottumattomissasi.

Muistutuksena vielä, että oppimiseen ei ole oikotietä, vaan harjoittelu tekee mestarin. Perussoinnut saat haltuusi helposti jopa viikossa, mikäli harjoitus on suunnitelmallista. Suunnitelmallisuus on helppo, kun seuraa Rockwayn kursseja video kerrallaa ja nappaa oppeja haltuun oppitunti kerrallaan. Lataa e-kirja tästä.

Hauskoja soittohetkiä sinulle!

 

KOKEILE ILMAISEKSI

Lisää kommentti