KIALO: Matkalla tähdeksi, osa 7

Muistatko vielä #Hitti2018-biisikilpailun? Vuoden 2018 aikana käytyyn kilpailuun osallistui lähes 200 musiikintekijää, joista voittajaksi selviytyi Kialo-nimellä musiikkia tekevä Nelli Saarikoski. Nelli sai palkinnoksi Rockwayn 12kk lahjakortin, F-Musiikin kotistudiopaketin ja “Jos kuolen nyt” -voittajakappaleen tuotannon, äänityksen, miksauksen, masteroinnin ja julkaisun. 


Kappaleen tuottajana toimi mm. Pariisin Kevät -yhtyeestä tuttu Arto Tuunela, äänityspaikkana legendaarinen Finnvox, miksaajana mm. Zen Cafèa ja Maija Vilkkumaata miksannut Ilkka Herkman ja masteroijana tuhansia hittejä masteroinut Svante Forsbäck.
Nelli kirjoittaa matkastaan blogia Rockwaylle. Julkaisemme jokaisen blogipostauksen yhteydessä myös videomateriaalia tuotannon kulisseista. 

Kappale julkaistaan 30.8.2019 ja samalla starttaa #HITTI2020 -kilpailu.

Katso blogisarjan aiemmat osat videoineen:

OSA 1
OSA 2
OSA 3
OSA 4
OSA 5
OSA 6

(Kuva: Aleksi Villberg. Teksti jatkuu kuvan jälkeen)

js8LOyTg

OSA 7: Musiikkivideon kuvaukset

Kialon Jos kuolen nyt -kappaleen musiikkivideon suunnittelu alkoi keväällä 2019.

Videon on ohjannut ja tuottanut Petja Salmio. Hän on suomalainen Brysselissä asuva luova suunnittelija, joka on erikoistunut liikkuvaan kuvaan ja 3D-tuotantoon. Mainosalalla työskentelevä Salmio käsittelee töissään usein taiteen ja teknologian häilyvää rajapintaa.

Istuimme Petjan kanssa maaliskuisena perjantaina Vaasankadun kahvilaan ja aloimme juonimaan. Olimme pitäneet jo Skype-palavereita videosta ja siitä miltä kumpikin haluaisi sen näyttävän. Oli tärkeää että biisin fiilis tulisi videosta ilmi, mutta halusimme kuitenkin tehdä jotain taiteellista ja musavideoskenessä ennennäkemätöntä. Petja sai idean eri värisistä hahmoista, joilla kaikilla voisi olla oma maailmansa. Näihin lisättäisiin Kialon lauluvideosta pätkiä niin sanotusti vahvistamaan tarinan kerrontaa. Teimme Petjan kanssa suunnitelman siitä miten lähdemme etenemään videon suhteen ja sovimme vielä viimeisistä asioista lauluvideon kuvaamisen suhteen.

Sunnuntaina menimme studiolle kuvaamaan lauluvideota ja ottamaan muutamia stillejä. Otimme päästäni 3D-skannauksen, jota saisimme yhdistettyä animaatioihin ja näin ollen tuotua pääni erilaisten hahmojen vartaloihin. Vedin hiukset kiinni, vaaleat sukkahousut tiukasti päähäni peittämään kaikki hiukset ja Petja kuvasi pääni ympäri noin sata otosta. Kuvasimme muutaman kerran lauluvideon ja totesimme kolmen tunnin session jälkeen olevamme valmiita.

Seuraavaksi Petja lentäisi takaisin Brysseliin ja aloittaisi videon kasaamisen ja 3D- tuotannon. Hän laittoi minulle loppu kevään aikana lyhyitä klippejä siitä mitä hän oli tehnyt ja olin aivan fiiliksissä! Pätkistä näkyi haluamani synkkyys ja outous, mutta ei kuitenkaan liian vakavalla tavalla. Teimme Petjan kanssa yhdessä muutoksia ideoihin puhelimitse, jonka jälkeen hän taas lähetti minulle uusia vedoksia videosta. Sain ensimmäisen valmiin raakaversion videosta elokuun alussa ja olin edelleen todella innoissani. Tiesin ettei suomalainen musavideomaailma ei ole nähnyt vastaavanlaista 3D-animaatio videota aiemmin, mikä sai minut vakuuttuneeksi siitä että tämä on ainut laatuaan. Päätimme lisätä vielä lauluvideopätkiä animaatioiden väliin lisää sekä lauluvideon päälle sinertävän filtterin, joka toisi sen värimaailmaa lähemmäs animaatioita.

Keskiviikkona 21.8. pidimme Petjan kanssa viimeisen puhelinpalaverin musavideon suhteen, jonka jälkeen sain valmiin videon itselleni. Olen todella ylpeä videosta, käsittämättömän onnellinen siitä että saatiin tehdä yhteistyötä Petjan kanssa ja siitä että lopputulos näyttää todella päräyttävältä. En malta odottaa vielä viikkoa että video saadaan ulos.

xoxo, gossip curl


Seuraa Kialon matkaa kohti kappaleen julkaisua viikoittaisen blogitekstien ja videoiden muodossa. Kappaleen julkaisun yhteydessä 30.8. käynnistyy myös #Hitti2020-biisikisa!