Kaikki kitaran alkeista. Siis ihan kaikki.

Yli 1000 opetusvideota kitaralle

Oletko haaveillut kitaran soitosta? Omistatko jo kitaran, mutta et ole koskaan päässyt alkuun? Onko kitaran osto mielessä? Kokosimme tähän kaikki kitaran alkeita käsittelevät kurssit ja muun hyödyllisen materiaalin. Leirinuotiot, festarit, puistot ja J. Karjalainen, täältä tullaan!

Tämä Rockwayn opetusmateriaaleista koottu paketti sisältää yhteensä lähes 400 opetusvideota ja yli 20 tuntia oppimateriaalia. Kannattaa ottaa huomioon, että tämä kaikki edustaa vain jäävuoren huippua tarjonnastamme. Koko 5500 oppitunnin kirjastomme on nähtävissä Rockwayn asiakkaille, mutta voit kokeilla palvelua ilmaiseksi viikon ajan alla olevasta linkistä:

KOKEILE ILMAISEKSI

Kokeilujakso on täysin maksuton ja sitoumukseton. Sinulta ei vaadita maksutietoja, eikä tilaus aktivoidu automaattisesti kokeilun jälkeen.

Vinkkejä kitaran ostoon

Mikäli sinulla ei vielä ole kitaraa, kannattaa katsastaa Akustiset kitarat testissä -kirjoituksemme, jossa käydään läpi kuusi alle 250 euron arvoista akustista kitaraa. Nämä kitarat sopivat hintansa puolesta esim. ensisoittimeksi tai vaikkapa mukaan leirinuotion äärelle.

Kitaran alkeet

Tässä on kaksi ensimmäistä kurssia, joista kannattaa lähteä liikkeelle. Ohessa kurssien nimet ja niiden tärkeimmät opit. Näissä kursseissa käytetään akustista kitaraa, mutta treenata voi myös sähkökitaralla. Myöhemmin esitellään Sähkökitaran alkeet -kurssi.

Hyppää kurssille

Kurssissa opit:

 • Kaikki tärkeimmät avosoinnut kolmella ohuimmalla kielellä
 • Kaikki tärkeimmät avosoinnut kokonaisina otteina
 • Rytmiikkaa ja perusteoriaa
 • Erilaisia kitarakomppeja
 • Capon käyttöä
 • Helppoja katkelmia ja versioita esimerkkikappaleista: Kanoottilaulu, Kylmästä lämpimään, Billie Jean, Who´ll Stop the Rain, Better Man, Hey Joe…

Hyppää kurssille

Kurssissa opit:

 • Kitaran viritys
 • Sointuotteiden lukeminen
 • Tabulatuurin lukeminen
 • Yleisimmät soinnut
 • Yli 10 kappaletta mm. Lady In Black ja Kolme cowboyta.
 • Bluesrock-sointukierto

 

Kyseisillä kursseilla opit lähtökohdat kitaran soittamiseen sekä tärkeimmät soinnut. Muista, että oikotietä oppiin ei ole, vaan ota harjoittelusta rutiini. Jo 10 minuuttia päivässä riittää ottamaan asioita haltuun ja oppimaan uutta, kunhan sen tekee säännöllisesti. Jos esimerkiksi päivittäin katsot uutisia, ota kitara samaan aikaan syliisi ja harjoittele.

Sitten…

Kun perusasiat ovat hallussa voit jatkaa eteenpäin kursseillamme. Tästä näet kaikki todella matalan kynnyksen peruskurssit kitaralle:

Heti soittamaan kitaraa 2 -kurssi syventää oppeja ykköskurssista. Sama periaate pätee Kitaransoiton alkeet 2 -kurssiin. Osa kursseista on kuvattu lähes 10 vuotta sitten, minkä takia osa asioista käydään kahdella kurssilla päivitetysti.

Suuri Sointuopas -kurssi opastaa sinut kaikkien yleisimpien sointujen maailmaan syvällisemmin, kuten voima-, ja barresointuihin.

Kitaran huolto -kurssissa opit kaiken kitaran huoltoon liittyen, kuten kielten vaihdon. Akustisen kitaran kielen vaihtaminen käytiin myös kattavasti läpi tässä kirjoituksessa.

Komppilapun lukeminen -kurssi antaa valmiudet nuottien ja säestyksen maailmaan komppilapuista.

KOKEILE ILMAISEKSI

 

Sähkökitara?

Yllämainituissa alkeiskursseissa käytetään akustista kitaraa. Tässä sähkökitaran alkeiskursseja:

Soittamaan sähkökitaraa -kurssilla opitaan sähkökitaran soittotekniikoita, voimasointuja, otelaudan hahmottamista ja yksinkertaisia versioita klassikkokappaleista.

Sähkökitaran alkeet. Tämä on kurssi, jonka asia on varmasti jo tuttua muista alkeiskursseista, mutta asiaa käsitellään sähkökitaralla.

Eteenpäin

Kaikilla on varmasti musiikillinen mieltymys siihen, että minkälaista musiikkia haluaa soittaa. Osa haluaa soittaa suomalaisia pop/rock -klassikoita, toiset raskasta rockia, osa funk-musiikkia, minä bluesia…

Rockwaylta löytyy lähes kaikille genreille kursseja, joten kun kitara pysyy kädessä ja alkeet on kunnossa, on aika siirtyä eteenpäin.

Blues

Blues kuuluu jokaisen kitaristin yleissivistykseen, joten tätä kurssia et halua ohittaa. Bluesissa alkuun pääsee helposti, mutta oppimista riittää vaikka koko elämäksi. Blues-kitarointi sopiikin mainiosti kaikentasoisille kitaristeille, joita siniset sävyt puhuttelevat.

Heavy

Tällä kurssilla otelautakäden lisäksi komppikäsikin pääsee kuntosalille hikoilemaan kunnolla. Plektrakäden ja otelautakäden yhteistyön parantamiseksi kurssilla käydään läpi erilaisia synkronaatiotreenejä, sekä asteikkoharjoituksia haastavammillakin rytmeillä.

Rock

Kurssi aloitetaan harjoittelemalla perus-rock-komppeja, joiden avulla pystyy soittamaan lukuisia rock ‘n’ roll -kappaleita. Komppikitaraan harjoitellaan myös aavistuksen modernimpia kuvioita Rolling Stones -yhtyeen hengessä. Rock and Roll -kitaran peruskurssilla opetellaan tarkasti kaksi rock ‘n’ roll -tyylin ikonista kappaletta.

Pop/Folk

Olemme tehneet juuri sinua varten leirinuotiokurssin. Kurssilla kerrataan viritys, tärkeimmät soinnut, leirinuotiokompin sekä vähintään kymmenen legendaarista kesähittiä. Mökkireissu, juhannusjuhlat, häät, camping-reissu – yhdessä soittaminen ja laulaminen on tämän jälkeen mahdollista!

KOKEILE ILMAISEKSI

https://www.rockway.fi/kitara/ -sivulta löydät kaikki kitarakurssimme. Tarjonta on laaja, ja moni kurssi on jo hieman vaativampaa soitantaa.

E-Kirjamme

Teimme kitaran alkeista myös e-kirjan. Kyseisessä kirjasessa on koottu kitaran alkeita pähkinänkuoreen, jonka voi tulostaa vaikka mukaan mökille, mikäli internet on ulottumattomissasi.

Muistutuksena vielä, että oppimiseen ei ole oikotietä, vaan harjoittelu tekee mestarin. Perussoinnut saat haltuusi helposti jopa viikossa, mikäli harjoitus on suunnitelmallista. Suunnitelmallisuus on helppo, kun seuraa Rockwayn kursseja video kerrallaa ja nappaa oppeja haltuun oppitunti kerrallaan. Lataa e-kirja tästä.

Hauskoja soittohetkiä sinulle!

Lisää kommentti