Sinustako lauluntekijä?

Laulaja-lauluntekijäksi Rockwayn avulla

Oletko aina haaveillut musiikin tekemisestä? Kuuletko kenties päässäsi riimejä, jotka yrittävät päästä ulos? Olitpa sitten täysin keltanokka tai jo hieman pidemmälle ehtinyt musiikinharrastaja, me olemme tehneet valmistelut sinun puolestasi. Kokosimme tähän postaukseen kahdeksan kurssin biisintekijäksi tähtäävän kokonaisuuden, jonka parissa voit aloittaa vaikka heti!

Tämä Rockwayn opetusmateriaaleista koottu paketti sisältää yhteensä yli 200 opetusvideota ja yli 12 tuntia oppimateriaalia. Kannattaa ottaa huomioon, että tämä kaikki edustaa vain jäävuoren huippua tarjonnastamme. Koko 5500 oppitunnin kirjastomme on nähtävissä Rockwayn asiakkaille, mutta voit kokeilla palvelua ilmaiseksi viikon ajan alla olevasta linkistä:

Kokeile ilmaiseksi!

*Kokeilujakso on täysin maksuton ja sitoumukseton. Sinulta ei vaadita maksutietoja, eikä tilaus aktivoidu automaattisesti kokeilun jälkeen.

Mitä saat

Kuten sanottu, kokosimme tähän kahdeksan kurssia, jotka tähtäävät siihen, että voit nollasta aloittaneena tehdä biisin, mutta olitpa millä tasolla tahansa, löydät Rockwaylta tarvitsemasi oppimateriaalin. Mikäli koet, että näiden kurssien sisältö ei vastaa tämänhetkistä tasoasi, hyppää suoraan loppuun!

Kurssit:

Heti soittamaan kitaraa
Suuri sointuopas -kurssi
Säveltämisen perusteet -kurssi
Sanoittamisen peruskurssi
Biisintekoa tosielämässä
Laulamisen aloittaminen
Tekniikkaharjoituksia laulajille
Demo-äänittäjän opas

Kokeile ilmaiseksi!

 

Kursseista

Ensin on hyvä varmistaa, että saat omasta soittimestasi ääntä irti. Rockwaylta löydät eväät kaikkien bändisoittimien haltuunottamiseen, mutta tässä koosteessa käytämme esimerkkinä kitaraa. Kitara on yksi suosituimmista oppiaineistamme ja esimerkiksi “Heti soittamaan kitaraa” -kurssi sopii mainiosti niin aloittelijoille kuin harrastuksessa hieman pidemmällekin edenneille.

Kurssilla opit

 1. Kaikki tärkeimmät avosoinnut kolmella ohuimmalla kielellä
 2. Kaikki tärkeimmät avosoinnut kokonaisina otteina
 3. Rytmiikkaa ja perusteoriaa
 4. Erilaisia kitarakomppeja
 5. Capon käyttöä
 6. Helppoja katkelmia ja versioita esimerkkikappaleista

Kun soitin pysyy käsissä, kannattaa edetä rohkeasti ja nopeasti biisinkirjoituksen maailmaan. Monille omien kappaleiden tekeminen ja pään sisällä kuuluvien äänien ilmaisu on myös tapa opetella soittamaan – ja tehokas onkin! Alkuun on kuitenkin hyvä tietää hieman perusasioita siitä tatamista, jonka viivojen sisällä luova painiminen tapahtuu. Tähän maailmaan uppoutumiseen sinut johdattavat loistavalla tavalla esimerkiksi Suuri sointuopas -kurssi ja Säveltämisen perusteet -kurssi.

Kursseilla opit:

 1. Sointujen muodostusta
 2. Avoaseman soinnut
 3. Voimasoinnut
 4. Barre-soinnut
 5. Nelisoinnut
 6. Sus-soinnut
 7. Sointukiertojen tekemistä
 8. Hyvien melodioiden tekoa
 9. Toimivia kappalerakenteita
 10. Monipuolisia soinnutusvaihtoehtoja

 

Hyvä biisi vaatii luonnollisesti myös hyvän tekstin, ja monesti koko kappaleen lähtökohtanakin toimii jokin tekstinpätkä, yksittäinen riimi, ajatus tai oivallus. Punaisen langan löytäminen ja kirjoittamisen “flow-tilaan” pääseminen tuottavat välillä vaikeuksia paatuneimmillekin ammattilaisille, mutta tässäkään asiassa oppi ei kaada ojaan. Sanoittamisen peruskurssilla aihetta käydään läpi niin teoreettisesti kuin käytännön esimerkkienkin kautta.

Kurssilla opit:

 1. Raakamateriaalin luomista
 2. Tekstien hiomista
 3. Erilaisia tyylikeinoja

Biisinkirjoitus on aiheena loputon suo, mutta Rockwaylle on onnistuttu haalimaan opettajiksi yhden kurssin verran myös alan piinkovia messiaita. Biisintekoa tosielämässä -kurssilla omia salatieteitään avaavat Anssi Kela, yksi maamme kaikkien aikojen menestyneimmistä ja arvostetuimmista musiikintekijöistä ja Elements Musicilla kirjoittajana työskentelevä Axel Ehnström, jolla on kokemusta artistina olemisesta muunmuassa Suomen Euroviisuedustajan housuissa.

Kurssilla opit:

 1. Menestyvien artistien tuotantotapoja
 2. Erilaisia lähestymistapoja kappaleiden tekemiseen

 

Teitpä musiikkia sitten itsellesi tai esitettäväksi jollekin toiselle, vähintäänkin auttava laulutaito on monesti hyvä opetella. Harvat meistä syntyvät valmiina tähtinä, mutta onneksi Rockwaylta löytyy tarvittava opetusmateriaali tämänkin taidon hallintaan. Monille varsinkin alkutaipaleella kulkeville isoin kynnys on pienen itseluottamuksen rippeen löytyminen. Näitä videoita voi onneksi katsoa yksin kotona. 😉
Alkuun sinut auttaa Laulamisen aloittaminen -kurssi.

Kurssilla opit:

 1. Jos aiemmin epäilit omia taitojasi, tiedät nyt, että sinäkin opit laulamaan – ja helposti!
 2. Miten ääni syntyy
 3. Millainen on hyvä tapa hengittää ja mikä on tuki
 4. Monta vinkkiä siihen, miten harjoitella tuen käyttöä

Hyvin pian alkeiden jälkeen itseluottamusta voi kerryttää lisää esimerkiksi Tekniikkaharjoituksia laulajille -kurssin parissa.

Kurssilla opit:

 1. Asiaa suomenkielestä laulukielenä
 2. Miten äänimoodeja sovelletaan suomenkielisiin lauluteksteihin
 3. Sävelpuhtauden treenaamista
 4. Esiintymisjännityksen hallintaa
 5. Kiinnittämään huomiota lauluasentoon soittaessasi pianoa tai kitaraa

Kun biisi on valmis, se kannattaa äänittää. Tosin nykypäivänä iso osa myös itse sävellysprosessista tapahtuu tietokoneen ääreen liimautuneena. Äänitysohjelmien perusteet ovat paljon yksinkertaisempia kuin miltä ne aloittelijasta saattavat vaikuttaa ja ne kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun. Itse ohjelmallakaan ei ole suuremmin väliä, sillä lähes kaikki alan standardiohjelmat toimivat hyvin pitkälti samoilla periaatteilla. Musiikin tekemisen teknisestä puolesta Rockwaylta löytyy myös useafmpia kursseja, mutta alussa saat kaiken tarvittavan tiedon Demo-äänittäjän opas -kurssista.

Kurssilla opit:

 1. Äänitysohjelmien perusteet
 2. Laulun, kitaran ja basson äänittämisen perusteet
 3. Miksaamisen alkeet
 4. Ekvalisoinnin ja dynamiikkaprosessoinnin alkeet
 5. Efektien käytön alkeet

 

 

Rohkeasti tulta päin – ilmaiseksi!

Näillä opeilla pääset takuuvarmasti alkuun ja pidemmällekin. Kun lunastat kokeilujakson alla olevan linkin kautta, saat koko palvelumme koekäyttöön täysin ilmaiseksi ja ilman minkäänlaisia sitoumuksia. Palvelu ei jatku automaattisesti, eikä sinulta vaadita maksuvälineiden käyttöä tunnistautumiseen.

Kokeile ilmaiseksi!


Kokeneemmille

Mikäli koet olevasi pidemmälle ehtinyt musiikinharrastaja tai vaikka puoliammattilainen, meiltä löytyy todennäköisesti mielenkiintoista ja opettavaista materiaalia myös sinulle. Rockwayn palvelu sisältää noin 5500 oppituntia ja opettajinamme toimii maan ehdoton parhaimmisto. Kokeile alla olevan linkin kautta rekisteröitymällä ja saat koko palvelumme koekäyttöön täysin ilmaiseksi ja ilman minkäänlaisia sitoumuksia. Palvelu ei jatku automaattisesti, eikä sinulta vaadita maksuvälineiden käyttöä tunnistautumiseen:

Kokeile ilmaiseksi!

Mukavia treenihetkiä Rockwayn parissa!

2 kommenttia