Samulin blogi – esittely

Alkupuhe

Tervehdys!

Minulla on ilo ja kunnia aloittaa Rockwayllä uusi blogisarja, joka tulee käsittelemään kitaransoittoa kaikissa sen muodoissa. Artikkelit sisältävät syvällisempää analyysia käsiteltävästä aiheesta kuin mitä tulisi käytyä vaikkapa normaalissa opetusvideossa. Pureudumme aiheeseen atomitasolla ja täydennän tekstiä kuvilla, tabeilla sekä videoilla. Ajan mittaan tabit linkittyvät suureksi treenimateriaalipankiksi, josta voi inspiraatiota hakiessaan napata uuden harjoituksen piristämään omaa harjoitteluaan.

Blogi toimii yhteistyössä keskiviikkoisten livestreamieni kanssa. Stream on kahden tunnin mittainen (klo 18-20), josta ensimmäisellä tunnilla käydään läpi blogissa käytyjä asioita. Näin aihe saa videon muodossa uuden, interaktiivisen ulottuvuuden. Yhtä aihetta käsitellään muutaman viikon verran, jolloin sitä ehditään todella pureskella ja siitä saadaan mahdollisimman paljon irti. Toisella tunnilla käsitellään totuttuun tapaan yleisön toiveaiheita.

Otan myös mielelläni toiveita vastaan valitessani aiheita blogia varten. Ehdotuksia voi esittää blogin komenttiosiossa tai livestreamin aikana chatissa. Ideana on kuitenkin palvella aiheen seuraajia ja tehdä treenaamisesta entistä hauskempaa.

Oma esittely

Olen soittanut kitaraa noin 26 vuotta. Aloitin soittamisen teräskielisellä akustisella, josta pian siirryin sähkökitaran pariin. Aloitin treenaamisen hyvin tosissani miltei heti ja kävinkin monien yksityisopettajien ja sekä koulujen opissa. Opiskelin soittoa sekä musiikin teoriaa usean vuoden ajan Vantaan musiikkiopistossa, jonka jälkeen hain pop/jazz konservatorioon. Hankkituani siellä vuosien ajan tietoa ja taitoa hain lopulta Helsingin ammattikorkeakouluun, josta valmistuin kitarapedagogiksi vuonna 2007. Sen jälkeen olen toiminut virallisesti opettajana useassa eri opistossa, joista viimeisimpänä mainittakkoon Rock House ja tietenkin Rockway. Kitaran lisäksi myös soitan rumpuja, pianoa sekä laulan.

Opettamisen lisäksi toimin myös sooloartistina sekä sessiomuusikkona. Keikkailen aktiivisesti ja olen esiintynyt Suomen lisäksi mm. Kiinassa, Saksassa ja Ruotsissa. Olen myös julkaissut soololevyn, (Quest For Remedy, 2012) sekä soittanut noin 10:llä levyllä, joista yksi on yltänyt kultalevyn oikeuttavaan myyntimäärään (Moottörin Jyrinä, On aika mennä nukkumaan-ep). Näiden lisäksi olen tehnyt lukuisia tuote-esittelyvideoita sekä klinikoita monille eri musiikkialan yrityksille.

Samulin opettajaprofiiliin

Viime aikoina olen kiinnostunut entistä enemmän äänittämisestä sekä eritoten miksauksesta. Suurin osa vapaa-ajastani meneekin kitarantreenauksen lisäksi uusien miksauskikkojen opiskeluun. Studiotyö on oma maailmansa ja valmiin kappaleen miksaaminen tuntuu kuin maalauksen värittämiseltä, johon on ääriviivat piirretty.

 

Toivon antoisia treenihetkiä blogin sekä videostreamin parissa ja tehdään siitä yhdessä mielenkiintoinen kokemus jokaiselle osapuolelle. Uusi blogi julkaistaan joka keskiviikko ja ensi viikolla aloitetaan ensimmäisen varsinaisen treenisarjan puitteissa.

Terveisin,

Samuli Federley

 

Lisää kommentti