Rockway täyttää 10 vuotta!

Rockway.fi täyttää marraskuussa kymmenen vuotta. Haastattelimme toimitusjohtajaamme Niklas Lindholmia tulevan syksyn ja lähestyvän juhlan tiimoilta.

Rockway.fi on kotimainen musiikinopetuksen verkkopalvelu. Videopohjainen oppimisympäristö täyttää tänä vuonna jo kymmenen vuotta. KUVA: Rockway Oy

  • Rockwayn maksuttomat live-kitaratunnit osoitteessa www.rockway.fi/live joka maanantai ja keskiviikko klo 17:00-19:00.
  • 1on1-live-etäopetusominaisuus tulossa syyskuussa.
  • Palvelu täyttää 10 vuotta 5.11.2017.
  • Mobiiliapplikaatio julkaistaan vuoden loppuun mennessä.

“Start-uppina ei voi pysyä loputtomiin”

”Startup-pöhinä on ollut viime vuosina kovaa, mutta kuitenkin melko harva yritys loppujen lopuksi saavuttaa pisteen, jossa se pyörii tulorahoitteisena”, kertoo Rockway Oy:n toimitusjohtaja Niklas Lindholm. Rockway alkoi pienen porukan harrastuksena vuonna 2006. YouTube oli tuolloin vuoden ikäinen. Itse Rockway.fi-palvelu avautui vuonna 2007, mutta vasta neljän viimeisen vuoden ajan yritystä on kipparoitu tulokseen ja kasvuun tähtäävänä. ”Start-uppina ei voi pysyä loputtomiin”, Lindholm naurahtaa.

Suomen suurimmaksi musiikkikouluksi kasvaneessa yrityksessä työskentelee nykyisin 8 kokopäiväistä työntekijää ja useita freelancereita. Kaikki opetusmateriaali suunnitellaan yhdessä ammattilaisten kanssa ja tuotetaan Rockwayn studiolla MTV:ltä vuokratuissa tiloissa. Numeroitakaan Lindholm ei häpeile: ”10 vuoden aikana on kertynyt lähes 90 000 käyttäjää, joista noin 15 000 viimeisen vuoden aikana. Myös maksavan tilaajakannan maaginen tavoite saavutettiin heinäkuussa, mikä aiempina vuosina on ollut vuoden aallonpohja.”

5.11.2017 vietetään Rockway.fi-palvelun 10-vuotispäivää. Suunnitteilla on juhlat, mutta sitäkin ennen tapahtuu. ”Olemme tehneet vuoden ajan testauksia live-striimauksen parissa, ja nykyisellään teemme studioltamme suoria lähetyksiä kahdesti viikossa. Kuka tahansa voi siis osallistua live-tunneillemme ilmaiseksi. Toistaiseksi live-tunteja on järjestetty ainoastaan kitaransoitossa. Katsojilta saatu palaute on ollut todella hyvää.” Oppitunteja järjestetään maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17:00 ja yksi lähetys kestää kaksi tuntia. Opettajat ovat koulutettuja muusikoita.

Osa isompaa kuvaa

Viikoittaisten striimien lisäksi syksyn julkaisuaikataulussa on Suomessa ennennäkemätön 1on1-live-etäopetusominaisuus, joka tarjoaa musiikinopettajille ja opiskelijoille kohtaamispaikan ja mahdollisuuden yksityisopetukseen verkossa. Opettajiksi on tulossa jälleen kerran maan huippuja, mutta nimiä ei vielä julkisteta. Kuluvan vuoden puolella on tulossa myös mobiiliapplikaatio, josta kaavaillaan ydintä maan suurimmalle musiikkiyhteisölle. Tarkempi julkaisupäivä kerrotaan myöhemmin.

”Facebook on jo vuosia sitten ottanut alustana niskaotteen foorumeista ja muista yhteisömuodoista. Isoja, eri musiikkiaiheita sivuavia ryhmiä löytyy kymmenittäin, mutta Facebookinkin tarjoama ympäristö on loppujen lopuksi melko rajallinen, eikä sen kehitykseen ole normaaleilla käyttäjillä minkäänlaista sanomista. Meidän aikomuksemme ei ole tietenkään lähteä kilpailemaan Facebookin tai siellä olemassa olevien ryhmien kanssa, vaan pikemminkin syventää niitä ja tuoda käyttäjille keskitetysti enemmän vaihtoehtoja samanhenkisten ihmisten kanssa kommunikointiin.

Teksti: Ari Latvala, Rockway

Lisää kommentti