Laulutekniikka haltuun!

Oletko aina haaveillut laulamisesta? Haluaisitko oppia laulamaan, mutta et ole vielä päässyt alkuun? Onko lauluharrastuksen aloitus mielessä? Kokosimme tähän vinkit laulamisen aloittamiseen ja muuta hyödyllistä materiaalia, jotta voit aloittaa laulamisen jo tänään!

Tämä Rockwayn opetusmateriaaleista koottu paketti sisältää yhteensä 15 laulukurssia ja yli 400 opetusvideota. Kannattaa ottaa huomioon, että tämä edustaa vain jäävuoren huippua tarjonnastamme. Rockwayn asiakkaana saat käyttöösi koko 5 500 oppitunnin kirjastomme. Voit kokeilla palveluamme ilmaiseksi alla olevasta linkistä:

Kokeile ilmaiseksi

Kokeilujakso on täysin maksuton ja sitoumukseton. Sinulta ei vaadita maksutietoja, eikä tilaus aktivoidu automaattisesti kokeilun jälkeen.

Kuka tahansa voi oppia laulamaan!

Rockwayn laulukurssien avulla löydät oikean laulutekniikan. Äänenkäytölle löytyy terve pohja, kun ensin käy läpi laulamisen perusasiat. Näillä laulamisen alkeiskursseilla pääset hyvin alkuun lauluharrastuksessasi:

 

Hyppää kurssiin

Kurssilla opit:

  • Äänenkäytön perusperiaatteet
  • Moodit
  • Äänenvärit ja efektit
  • Complete Vocal Techniquen taustaa
  • CVT-metodin käyttöä lauluharjoituksissa

 

Hyppää kurssiin

Kurssilla opit:

  • Miten ääni muodostuu?
  • Hengitystekniikkaa
  • Mikä on tuki ja miten sitä käytetään?
  • Tuen käytön harjoittelua melodian avulla

Complete Vocal Technique tarkoittaa kokonaisvaltaista äänenkäytön tekniikkaa. Siinä jaetaan äänet neljään eri moodiin sekä äänenväreihin ja efekteihin. Tavoitteena on, että laulaja osaa tuottaa kaikki erilaiset äänet. Kaikki soundit kerätään tässä yhdeksi kokonaisuudeksi.

Näillä kursseilla opit laulamisen perusasiat. Muista, että oikotietä oppiin ei ole, vaan harjoittelusta kannattaa tehdä rutiini. Jo 10 minuuttia päivässä riittää ottamaan asioita haltuun ja oppimaan uutta, kunhan sen tekee säännöllisesti. Jos kuuntelet päivittäin musiikkia, voit harjoitella laulamista suosikkibiisiesi avulla vaikka hoitaessasi muita päivän askareita.

Sitten…

Kun laulamisen perusasiat ovat hallussa, voit jatkaa astetta vaativammille laulukursseillemme:

Twang-kurssilla opit, miten twangin tunnistaa ja miten sitä voi hyödyntää laulaessa. Kurssilla harjoitellaan twangin käyttöä eri vokaaleilla ja sitä voi myös harjoitella sekä vaaleammalla että tummemmalla äänenvärillä.

 

 

Tekniikkaharjoituksia laulajille -kurssilla pääset harjoittelemaan sävelpuhtautta ja esiintymisjännityksen hallintaa. Lisäksi opit, miten äänimoodeja voi soveltaa suomenkielisiin biiseihin ja millaista lauluasentoa tarvitset soittaessasi kitaraa tai pianoa.

 

Ääni lähti, mites tästä selvitään? -kurssilla opit apukeinoja äänen elvyttämiseksi, mikäli ääni on käheytynyt vaikkapa liiallisen rasituksen takia.

 

 

 

Tyylit haltuun ja esiintymään!

Lisäksi Rockwaylta löytyy laulukursseja myös niille, jotka ovat kiinnostuneita esiintymisestä. Karaoken peruskurssilla opit esimerkiksi, miten rakennat omaa tulkintaasi ja millainen biisi kannattaa valita. Mikrofoniopas-kurssilla opit, millaisia mikrofoneja on olemassa ja millaisia tapoja on oman laulun äänittämiseen. Mikäli rock-musiikki on lähellä sydäntä, kannattaa katsoa myös läpi Äänenkäyttö rock-musiikissa -kurssi.

E-kirjamme

Lisäksi Rockwaylta löytyy Varmuutta laulamiseen -kurssi, johon liittyen olemme tehneet myös e-kirjan. Kuka tahansa esiintyvä artisti voi kokea esiintymisjännitystä riippumatta siitä, kuinka kokenut esiintyjä on. E-kirjan avulla voit oppia hallitsemaan jännitystä. Tämän kirjasen voit tulostaa mukaan vaikka mökille, mikäli internet on ulottumattomissasi.

Muistutuksena vielä, että oppimiseen ei ole oikotietä, vaan harjoittelu tekee mestarin. Perusasiat saat haltuusi helposti jopa viikossa, mikäli harjoitus on suunnitelmallista. Suunnitelmallisuus on helppoa, kun seuraa Rockwayn kursseja video kerrallaan ja nappaa oppeja haltuun oppitunti kerrallaan.

 

Hauskoja lauluhetkiä sinulle!

Lisää kommentti