Vastaamme: Tehovalmennukset vs. Rockway

Rockway vastaa: Tehovalmennukset vs. Rockway.fi

Viime syksystä lähtien olemme tarjonneet jo yli kymmenvuotiaan Rockway.fi-palvelumme lisäksi myös uudenlaisia tehovalmennus-kursseja. Tehovalmennukset ja niiden suhde peruspalveluumme ovat herättäneet jonkin verran kysymyksiä, joten alla hieman asiaa niihin liittyen.

Tehovalmennukset ovat 4-9 viikkoa pitkiä yhteen aiheeseen keskittyviä kursseja, joilla opiskelu poikkeaa jonkin verran peruspalvelustamme: kurssit etenevät tietyn viikko-ohjelman mukaisesti, opiskelijoille annetaan tehtäviä ja tehtävät palautetaan videomuodossa. Lisäksi tehovalmennuksissa on viikoittain noin tunnin mittainen suora webinaari-lähetys, jossa opettaja käy läpi viikon oppitunteja ja vastaa osallistujien kysymyksiin.

Koska tehovalmennukset ovat meillä uusi tuote, olemme pitäneet niitä paljon esillä mm. uutiskirjeissämme. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisimme vähentäneet panostuksiamme perinteiseen Rockway.fi-palveluumme. Rockway.fi-palvelussa olemme julkaisseet uutta oppimateriaalia ihan entiseen malliin, ja tämän lisäksi olemme valmistelemassa täydellistä sivustouudistusta, joka näillä näkymin saadaan valmiiksi tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Tehovalmennukset toteutetaan tällä hetkellä facebookin alustalla suljetuissa ryhmissä, joten voidakseen osallistua tehovalmennuksiin täytyy valitettavasti olla myös facebookin käyttäjä. Facebookin käyttö alustana johtuu siitä, että omassa järjestelmässämme ei toistaiseksi ole valmiutta tällaiseen ryhmäopiskeluun tai tehtävien palautukseen videomuodossa. 

Tehovalmennukset eivät sisälly Rockway.fi-palvelun tilaukseen, mutta osallistuakseen tehovalmennukseen ei myöskään tarvitse olla Rockway.fi:n tilaaja.

Rockway.fi-sivustoa ja tehovalmennuksia kehitetään jatkossakin rinta rinnan, ja ne hyödyttävät toinen toistaan. Suurin osa käyttäjistämme käyttää edelleen Rockway.fi-sivustoamme, jotkut tehovalmennuksia ja jotkut molempia. Tarkoituksemme on jatkossakin tarjota vaihtoehtoisia opiskelutapoja sekä itsenäisesti että ohjatummin opiskeleville.