Tampere Guitar Festival

Kitara soi jälleen kesäkuun alussa Tampereen keskustassa ja ympäristökunnissa 4-10.6.2018. Tämänvuotinen festivaali on kunnianosoitus kuubalaiselle kitaristi-säveltäjä-kapellimestari Leo Brouwerille, joka myös esiintyy festivaalilla. Festivaalin kuumin tähtiartisti on legendaarinen flamencokitaristi Tomatito.

Lue lisää tapahtumasta http://www.tgf.fi/.

Tomatito on yksi aikamme kiistattomista flamencokitaran kuninkaista. Hän aloitti uransa säestämällä kuuluisaa flamencolaulaja Camarón de la Islaa yhdessä Paco de Lucian kanssa. Tomatito on omimmillaan juuri säestäessään laulua ja tanssia, jolloin lopputulos on jotain todella häikäisevää. Tomatito on julkaissut lukuisia albumeja, joista kuusi on hänen soolojulkaisujaan. Niistä kaksi on palkittu Latin Grammylla. Myös Al di Meolan ja Cameron de la Islan kanssa tehdyt julkaisut on palkittu Grammy-palkinnoilla.

Tampereelle Tomatito saapuu kuusihenkisellä ryhmällä, josta löytyy virtuositeettia joka lähtöön. Vahvat sekä tunteikkaat laulu- ja tanssiesitykset saavat voimansa häkellyttävästä kitaroinnista lyömäsoittimien tukemana. Konsertti on osa 14. Tampere Guitar Festivalia.