Musiikki mukaan matkalle

Rockway perustettiin noin 10 vuotta sitten myös sen takia, että kuka vaan ajasta ja paikasta riippumatta voisi opetella soittamaan. Nyt meillä on yli 5500 oppituntia palvelussa ja lähes 90000 käyttäjää. On ilo seurata analytiikasta missä kaikkialla maailman eri kolkissa palveluamme käytetään. Välillä sitä ihmettelee, että keitä ovat nämä Amerikassa tai Aasiassa olevat käyttäjämme.

Liputamme suuresti matkailun puolesta. Päädyimmekin KILROYn kanssa samaan pöytään ja löimme kättä päälle yhteistyön aloittamisen kunniaksi. KILROY on seikkailunhaluisten ihmisten matkatoimisto, joka on erikoistunut räätälöityjen kauko- ja maailmanympärimatkojen järjestämiseen.

Ukulele on kätevä soitin pienen kokonsa ansiosta. Ukulele on myös melko matalan kynnyksen soitin, sillä vain neljällä kielellä on otteita ja sointuja helppo ottaa ja ohut kaula sopii käteen kuin käteen. Yksi KILROYn omista matkustajista, Jonas, kävi taannoin tutustumassa Kuubaan, ja annoimme miehelle ukulelen matkaan.

Tutustu matkaan!

Jonas ei ollut koskaan ukuleleä soittanut, joten lähes nollasta oli lähdettävä.

”Ukella on aloittelijan hyvä lähteä liikkeelle, ja vaikka soitin on nelikielinen, ovat soinnut myös hyvin sovellettavissa kitaransoittoon. Oppiminen on alussa mielestäni jopa hieman helpompaa! Vaikka soitossa on vähemmän variaatioita, on ääni eksoottinen ja hauska”, toteaa Jonas.

Suomessa on meneillään pieni ukulelevallankumous, ja isoimmissakin soitinliikkeissä on kohtuuhintaiset ukulelet jatkuvasti loppu. Näitä soittimia näkee paljon varsinkin kesäaikaan puistoissa. Pienen kokonsa ansiosta ukuleleä on todella helppo kuljettaa mukana.

”Uken kanssa reissaaminen oli vaivatonta! Soittimen pieni koko tietty auttaa asiaa, ja instrumentin saa laitettua kätevästi matkalaukkuun sen viedessä vain vähän tilaa.”

Rytmien Kuubassa, jossa akustinen kitara dominoi, ukulele aiheutti myös hämmennystä.

”Soitin oli paikallisille sekä hämmentävä että huvittava, moni kun ei koskaan ollut nähnyt pientä ukuleleä ennen. Soitin keräsikin paljon katseita ja huomiota, ja annoin myös ihmisten kokeilla.”

Vaikka Jonas ei ole ukuleleä ennen soittanut, sai hän opit kätevästi haltuun Rockwayllä.

”Rockway tarjoaa monipuolista ja helppokäyttöistä opetuspalvelua verkossa. Jopa reissussa on mahdollista käyttää palvelua, jos vain on netti käytössä.”

Musiikki siis soimaan myös matkalla! Nappaa opit taskuusi ja treenaa missä vain, milloin vain, kunhan olet netin äärellä. Ja tietysti Suomeksi! Tällä hetkellä monet KILROY:n matkaan lähtevät saavat ilmaisen Rockwayn kokeilujakson.

Mikäli mielessä on aktiiviloma, road trip, vapaaehtoistyöt, urheilumatkat tai mikä tahansa muu perinteisestä kaavasta poikkeava matkaidea, on KILROY oikea kumppani sen toteuttamiseksi!

Voit halutessasi ottaa yhteyttä vaikka suoraan Jonakseen ja tiedustella tarjouksia, http://travels.kilroy.fi/staff/jonas/40645/116632

Jos ukulele kiinnostaa, kannattaa kurssien lisäksi katsastaa esimerkiksi alkeita käsittelevä e-kirjamme. Sen voit ladata tästä. Tämä täsmäopas käy pähkinänkuoressa läpi soittimen perusasiat. Kannattaa kuitenkin katsoa samat asiat videolta peruskurssillamme.

Toivotamme musiikintäyteistä loppukesää kaikille. Soitto soimaan myös matkalla!

Ukulelen alkeet -kurssi

Lisää kommentti