Kuukauden soolo, huhtikuu – Samulin blogi

Tämänkertaisessa blogissani esittelen kuukauden soolon huhtikuulle.

Pääsin testaamaan suomalaisvalmisteisen Mad Professorin kaikupedaalia, joka inspiroi minua kirjoittamaan tämän sointusoolo-tyylisen kappaleen. Materiaalit blogin lopussa.

Kappale nojaa erilaisiin sointuhajoituksiin, jotka luovat yhdessä oikeanlaisen kaiun kanssa eteerisen ja kauniin äänimaiseman. Mikäli sinulla on enemmänkin efektejä käytössäsi voit myös lisätä saundiin esimerkiksi delaytä sekä chorusta. Siltikään kappaleen soitto ei vaadi näitä efektejä vaan voit soittaa sen esimerkiksi tavallisella akustisella kitarallakin.

Soinnut ei ole tyypillisiä avosointuja vaan käytin erilaisia sointuhajoituksia tuomaan esiin tehokkaasi sen jokaisen äänen. Melodia kulkee sävelpinon ylimmässä linjassa ja käytin myös paljon sointulaajennoksia tuomaan väriä harmoniaan.

Voit soittaa soolon joko hybridipikkaamalla eli käyttämällä plektran kanssa yhteistyössä muita plektrakäden sormia. Vaihtoehtoinen soittotekniikka on sorminäppäily, jossa voit hyödyntää näppäilyyn peukaloa, etusormea, keskisormea sekä nimetöntä,

Ohessa on soolosta PDF sekä taustanauha, jonka kanssa voit soittaa kappaletta.

Lataa tabulatuurit tästä. 

Taustanauha tästä.

-Samuli