Jos sinulla on haussa iskelmälaulukurssi, tämä kurssi tulee olemaan sinua varten. Kurssi julkaistaan 24.5.2018
Mitä on iskelmä? Mistä iskelmä on lähtöisin? Mitä kaikkia eri tyylejä iskelmäkategoriaan kuuluu? Miten lauletaan valssia tai tangoa? Milaista on iskelmälaulajan työ tai miten voi tulla iskelmälaulajaksi?
Perinteinen iskelmä tarkoittaa tanssimusiikkia, kuten valssia tai tangoa, jonka suurimpia tähtiä ovat mm. Katri Helena, Arja Koriseva ja Jari Sillanpää. Iskelmäradio, Iskelmäfestivaali ja jopa Seinäjoen Tangomarkkinat sisältävät kuitenkin myös modernia pop-iskelmää, jota esittävät artistit kuten Juha Tapio, Suvi Teräsniska tai Lauri Tähkä. Iskelmä mielletäänkin nykyään “aikuisten pop-musiikiksi”, joka sopii helposti vaikkapa hääjuhlaan.
Muista tutustua myös meidän muihin laulukursseihin:
Äänenkäyttö iskelmämusiikissa -kurssi on kattava paketti suomalaisen iskelmämusiikin laulamisesta. Kurssilla käydään läpi perinteisiä tanssimusiikin tyylejä rytmiikan ja äänenkäytön kannalta ja sivutaan myös nykyiskelmän tyylipiirteitä. Kurssilla on haastateltavana asiantuntijana iskelmälaulaja ja vuoden 1992 Tangokuningatar, Eija Kantola, joka kertoo oman näkemyksensä iskelmästä ja ammattilaulajan työstä sekä antaa hyviä käytännön vinkkejä iskelmän laulamisesta kiinnostuneille.
Kurssissa opit:
- miten eri tavoilla iskelmää voidaan määritellä
- iskelmämusiikin yleisiä tyylipiirteitä
- iskelmäklassikoita ja laulujen sanoja
- asiaa perinteisten tanssityylien ja suomalaisen iskelmän historiasta
- valssin, tangon, foksin ym. tyylinmukaista fraseerausta
- millainen soundi on luonteenomaista millekin iskelmätyylille
- asiaa nykyiskelmästä (pop-iskelmä)
- lisää laulutekniikasta (mm. äänenväri ja muut soundiin liittyvät asiat)
- vinkkejä iskelmän kuunteluun
- hahmottamaan millaista on iskelmälaulajan työ