Kaikki ukulelen alkeista ja enemmän

150 opetusvideota ukulelelle

Oletko haaveillut ukulelen soitosta? Omistatko jo ukulelen, mutta et ole oikein päässyt alkuun? Onko ukulelen osto mielessä? Olemme päivittäneet ukulelen alkeiden materiaaleja ja uusi Ukulelen alkeiskurssin on nyt julkaistu. Opettajana toimii pätevä Jarmo Julkunen.

{% video_player “embed_player” overrideable=False, type=’scriptV4′, hide_playlist=True, viral_sharing=False, embed_button=False, width=’1280′, height=’720′, player_id=’12332934274′, style=”, conversion_asset='{“type”:”CTA”,”id”:”a06bd5f1-c3ef-4136-8fa7-3725d34b700b”,”position”:”POST”}’ %}

Uudessa Ukulelen alkeiskurssissa opit:

 • Ukulelen viritys
 • Hyvä soittoasento
 • Tavallisimmat soinnut
 • Tyypillisiä komppeja
 • Melodiasoiton perusteita

Uuden alkeiskurssin myötä Rockwaylta löytyy nyt yli 150 opetusvideota ukulelelle.

Hyppää kurssille

Muut ukulelea käsittelevät kurssit ja vinkit

Rockwayltä löytyy runsaasti materiaali ukulelelle. Kannattaa ottaa huomioon, että tämä kaikki edustaa vain jäävuoren huippua tarjonnastamme. Koko 6000 oppitunnin kirjastomme on nähtävissä Rockwayn asiakkaille, mutta voit kokeilla palvelua ilmaiseksi lunastamalla ilmaisen kokeilun etusivultamme: www.rockway.fi/ukulele

Kokeilujakso on täysin maksuton ja sitoumukseton. Sinulta ei vaadita maksutietoja, eikä tilaus aktivoidu automaattisesti kokeilun jälkeen.

Vinkkejä ukulelen hankintaan

Ukuleleperheeseen kuuluu tavallisimmillaan kolme jäsentä; sopraano, konsertti ja tenori.

Sopraano-ukulele on normaaleista ukulele-tyypeistä pienin. Se soveltuu lyhyen mensuurinsa (soivan kielen pituuden) ja pienen kaikukoppansa vuoksi parhaiten lähinnä strummaten tapahtuvaan soittoon. Soitettujen nuotin kesto (eli sustain) on varsin lyhyt, joten niitä pitää jatkuvasti soittaa, että ääntä kuuluu. Sopraano viritetään yleensä D-vireeseen.

Screen Shot 2019-09-05 at 10.10.03

Konsertti-ukulele viritetään useimmiten C-vireeseen. Kooltaan se on sopraanon ja tenorin välissä.

Konsertti-ukulele sopii sekä pikkaus- että strummaustyyliseen soittoon.

Tenori-ukulelessa on selkeäsi suurempi kaikukoppa ja siis suurempi ääni. Siinä käytetään monesti ns. low g -viritystä. Pidemmän mensuurin myötä tenori-ukulele sopii hyvin erityisesti pikkaukseen.

Monet ukulelen ammattilaiset soittavat konserttimallilla ja se on mielestämme paras vaihtoehto myös ensimmäistä ukuleleaan hankkimassa olevalle.

Kaikista halvimmat ukulelet (alle 30€) ovat toki hyviä soittimia aloittaa, mutta halvoissa ukuleleissä harvoin pysyy vire. Näitä soittimia saa siis jatkuvasti virittää, jotta ovat vireessä. Motivaatio voi tästä johtuen helposti lopahtaa koska virittimen on jatkuvasti oltava käytössä. Kielet siis löystyvät helposti.

Ukulelen jatkokurssit

Kun alkeiskurssi on käyty läpi ja opit hallussa, voi siirtyä jatkokurssiimme.

Kurssissa opit:

 • Soittoasento
 • Polkkakomppi
 • Leirinuotiokomppi
 • Hiturikomppi
 • Tumps-komppi
 • Valssikomppi

Ukulelen jatkokurssiMuista, että oikotietä oppiin ei ole, vaan ota harjoittelusta rutiini. Jo 10 minuuttia päivässä riittää ottamaan asioita haltuun ja oppimaan uutta, kunhan sen tekee säännöllisesti. Jos esimerkiksi päivittäin katsot uutisia, ota ukulele samaan aikaan syliisi ja harjoittele. Mielikuvaharjoittelut ovat myös tehokas tapa käydä esimerkiksi sointuja läpi.

Sitten…
Kun perusasiat ovat hallussa voit jatkaa eteenpäin hieman vaativimmille kursseille valikoimassamme.

Ukulelen jatkokurssi 2 -kurssi syventää oppeja ykköskurssista. Uutuutena käydään läpi mm. komppaustekniikoita, barré-sointuja, melodiasoittoa ja näppäilytekniikoita.

Ukulelen pikakurssilla käydään läpi erilaiset viritykset ja kielityypit. Myös molempien käsien tekniikoita syvennetään, kuten pikkaustekniikkaa.

Melodiasoittoa ukulelella -kurssi on uusin kurssimme ukulelelle. Kurssilla keskitytään täysin melodiasoittoon monipuolisen kappalevalikoiman avulla. Kurssi ei välttämättä edellytä aikaisempaa soittokokemusta ja kurssin harjoituksia voi käydä samaan aikaan läpi muiden ukulelekurssien rinnalla.