Pyhimys ja Saimaa julkaisivat yhteislevyn 10.5.2019. Albumin nimi on Olisinpa täällä ja se sisältää 10 raitaa. Uudessa Mitä musiikki on? -sarjassamme pääsemme tutustumaan Olisinpa täällä -levyn tuotantoon, albumin taustoihin ja tarinaan.
Kävimme Fried Musicilla 5.6.2019, jossa koko haastattelu on myös kuvattu. Pyhimys, Matti Mikkola ja Eppu Kosonen kertovat uudesta Pyhimys & Saimaa: Olisinpa täällä -albumista ja sen tuotantoprosessista. Mitä musiikki on? -haastattelusarjan kaikki ensimmäiset kahdeksan osaa keskittyy nimenomaan muusikoiden yhteistyön hedelmiin.
Voit lunastaa ilmaisen kokeilun heti ja tutustua tähän mennessä ilmestyneisiin jaksoihin. Julkaisemme uuden jakson viikottain.
Pyhimys & Saimaa – Mitä musiikki on? -jaksojen nimet:
Osa 1. Yhteistyön lähtökohdat
Osa 2. Ylös alas outo lumo
Osa 3. Levyn tarina
Osa 4. Saaret ovat alkaneet kiehtoa minua
Osa 5. Rohkeus tehdä isosti
Osa 6. Styroxista rakennettu talo
Osa 7. Mitä on kaupallisuus?
Osa 8. Optinen harha
Neljässä jaksossa keskitytään Olisinpa täällä -levyn kappaleiden raitoihin ja pääsemme näkemään, kuinka kappaleet on rakennettu. Keskustelua käydään myös musiikibisneksestä yleisesti ja siitä, kuinka muusikoiden yhteistyö sai alkunsa. Saamme kuulla myös taustaa biisien sanoituksista ja niiden merkityksestä. Haastattelijana toimii Pasi Kostiainen.
Sarjaa voi seurata myös podcast-muotoon lyhennettynä Radioplay-palvelussa 18.7. alkaen.
Pyhimys eli Mikko Kuoppala tunnetaan parhaiten soolourastaan, mutta myös Teflon Brothers- ja Ruger Hauer -kokoonpanoista. Pitkän linjan räppärinä mainetta nauttiva Pyhimys voitti 2019-vuoden Emma-gaalassa kaikkiaan kuusi Emmaa. Voitto tuli kaikissa kuudessa kategoriassa, joissa hän oli ehdolla.
Saimaa on vuonna 2004 perustettu post- progressiivisen rockin yhtye. Perustajana on Matti Mikkola. Saimaa nousi suuren yleisön suosioon viimeistään edellisellä Pepe Willbergin kanssa tehdyllä Pepe & Saimaa -yhteislevyllä, joka julkaistiin 2014.